Државни универзитет у Новом Пазару члан Академске мреже за спорт

Ректор Државног универзитета у Новом Пазару проф. др Зана Долићанин учествовала је на инаугуралној конференцији и међународном форуму поводом успостављања Академске спортске мреже између кинеских високообразовних институција и земаља Централне и Источне Европе, одржаној на Шандонг универзитету у Јинану у Кини.
Конференцији су присуствовали представници више десетина универзитета из поменутих земаља који су изразили жељу да допринесу јачању међународне академске сарадње, размене студената, заједничких истраживања и студентских такмичења.
Усвојена су три значајна документа: Декларација академске спортске мреже (Declaration of the Academic Network for Sports of CCHEIC), Мапа путева академске мреже за спорт (Guidelines for the Academic Network for Sports of CCHEIC) и План рада (Work Plan of the Academic Network for Sports of China – CEEC Higher Education Institutions Consortium).
Проф. др Зана Долићанин, имала је прилику да пред широким аудиторијумом представи Државни универзитет у Новом Пазару, кључне области истраживачког рада из свих научних области као и циљеве развоја ове високошколске установе.
Декларација академске спортске мреже подразумева да ће се у наредном периоду отварати могућности за сарадњу универзитета из Кине и Централне и Источне Европе, у области спорта као и у другим областима.